Deel in mijn interesse in de Tweede Wereldoorlog en de verwachting van Jezus wederkomst...

donderdag 10 november 2016

TRUMP NIEUWE PRESIDENT VAN AMERIKA

Met ongeloof en afkeer naar de nachtuitzending van de verkiezingen in Amerika gekeken. Wat een rot land. Wat een onvrede daar. Dat heeft uitgemond tot de verkiezing van de fascist Donald Trump tot 45ste president van Amerika. Een functie die tot dusver toch hoofdzakelijk voorbehouden was aan toch min of meer fatsoenlijke Amerikanen (al zijn er uitzonderingen te noemen, zoals Richard Nixon en Bill Clinton. Maar wat nu president wordt, spant werkelijk waar de kroon. Grof in de mond, denigrerend naar vrouwen, haat zaaiend onder bevolkingsgroepen, vijandschap jegens buurland Mexico. Maar ook anti-democratisch. Muur tussen de VS en Mexico, grenzen dicht voor moslims en buitenlanders. Eigen volk eerst: "Make America Great Again". Spelen op de onderbuikgevoelens in de Verenigde Staten van onvrede, afgunst, heerszucht en macht. Het is ongelooflijk dat in zo'n immens land met zoveel miljoen inwoners geen betere kandidaten boven zijn komen drijven dan Hillery Clinton en Donald Trump, twee baby-boomers van rond de 70.


Hillery Clinton. Een vrouw die enorm veel politieke ervaring heeft. Voormalig first-lady in het Witte Huis toen haar man Bill president was. Maar van de Clintons moet gezegd worden dat ze veel te veel zijn verweven met het machtige establishment van de financiële wereld en de politiek. Enorm veel vriendjespolitiek en miljarden zijn gepompt in de Clinton Foundation. Een liefdadigheidsinstelling van de Clintons dat drijft op het geld.

De onvrede in Amerika is enorm. Ondanks de pogingen van de huidige president Obama om verbetering te brengen in de situatie van arme Amerikanen door bijvoorbeeld een nationale volksverzekering voor iedereen, de 'Obama Care', is het hem niet gelukt meer sociale gelijkheid in de samenleving teweeg te brengen. Dat komt omdat al zijn voorstellen en besluiten getorpedeerd werden in het congres, waar de republikeinen de meerderheid hebben. En zo hebben de republikeinen zelf meegewerkt aan het aan de macht komen van een randfiguur, die alleen maar denkt aan sex, macht, geld en eigenbelang: "Me, Myself and I" is een uitspraak van Trump.

Donald Trump, een man zonder enige politieke ervaring. Grote bek en heel veel geld. Miljardair van Trump Company. Met veel onroerend goed, ondermeer een flatgebouw in New York en Chicago en een heel luxe hotel dicht bij het Witte Huis in Washington.
Trump met zijn veel jongere Sloveense echtgenote Melanie
Twee eerdere echtgenotes heeft hij gedumpt en ondanks zijn afkeer van buitenlanders is zijn derde vrouw ook een buitenlander uit Slovenië. Veel te jong voor zo'n ouwe kerel als Trump met haar 46 jaar en beslist geen ras-Amerikaan, maar vallend onder dezelfde categorie als Mexicanen, Latino's en andere volgens Trump 'niet etnische Amerikanen'.
Daardoor stond er tijdens zijn overwinningsspeach een jong kind naast hem op het podium, dat zijn jongste zoon bleek te zijn. Trump is een ongeleid projectiel, die tijdens de verkiezingscampagne een grote bek had tegen alles en iedereen. Minachting voor de medemens, lak aan alles wat tot dusver normaal was in het diplomatieke verkeer.


Hillary Clinton was de gedoodverfde winnaar van deze presidentsverkiezingen. Ze leek vrijwel zeker van een complete overwinning. Maar wat er in de nacht van 9 op 10 november 2016 gebeurde was onvoorstelbaar. Ineens keerden de kansen en won Trump met ruime meerderheid van Hillery Clinton, van wie hij zei dat als hij president zou worden zij onmiddellijk zou worden berecht en in de gevangenis worden gezet vanwege haar schandalen met vertrouwelijke e-mails met staatsgeheimen die via haar privé-server werden verzonden en de terreuraanslag op de Amerikaanse ambassade in Libië in de tijd dat ze minister van Buitenlandse Zaken was in de regering Obama tussen 2008 en 2012. Zij is tijdens de verkiezingscampagne alleen naar die staten gegaan waar ze haar aanhang had, terwijl veel ontevreden, arme, werkloze en blanke kiezers haar niet hebben gezien, maar wel aandacht kregen van Trump. Hij beloofde hen de globalisering te stoppen en bedrijven die naar het buitenland waren gegaan, zoals naar China en Japan, weer terug te halen naar Amerika door lagere belastingen. "Make America Great Again" was zijn slogan. De aanhang van Clinton, veelal zwarte Amerikanen en Latino's, die wel opkwamen om op Obama te stemmen bleef nu in grote getale thuis. Hierdoor kreeg ze ook niet voldoende kiesmannen achter zich. Amerika kent namelijk het systeem van getrapte verkiezingen, waarbij niet elke stem geldt, maar het aantal kiesmannen per staat die vervolgens hun stem uitbrengen op de presidentskandidaat. Ook had de meerderheid van de Amerikaanse kiezers een afkeer van Clinton en ik denk ook dat ze er helemaal geen zin meer in hadden dat Bill Clinton opnieuw in het Witte Huis zijn invloed kon doen gelden. Hij liep steevast achter zijn vrouw tijdens haar verkiezingscampanje. En zo werd het levenswerk van Clinton teniet gedaan en kreeg de kandidaat met fascistische ideeën, zonder enige politieke ervaring, 276 kiesmannen achter zich en Clinton bleef steken bij 218 kiesmannen.

De wereld is vol onzekerheid en angst. Niemand weet welk beleid deze president zal gaan voeren. Wel is zeker dat dit radicaal anders zal zijn dan zijn voorganger Obama. Al diens werk van de afgelopen acht jaar zal teniet gedaan worden. Internationale handelsverdragen zullen worden opgezegd, de nucleaire deal met Iran geannuleerd, de betrekkingen met Cuba verbroken, de Navo ontbonden, want de landen betalen hun contributie niet en Amerika gaan niet meer voor de veiligheid van andere landen betalen en Poetin kan opgelucht adem halen, want Trump wil een goede relatie met Moskou. Waarschijnlijk mogen zij de Krim en oost-Oekraïne houden, als de baltische staten dan maar met rust worden gelaten.


Voor mij staat het vast dat Amerika in mijn achting is gedaald, want het lijkt tegenwoordig haast wel een bananenrepubliek te worden, al helemaal onder Trump. En dat dit weer een flinke stap voorwaarts is in de EINDTIJD. De tijd die vooraf gaat aan de opname van de gemeente van Jezus Christus, de periode van 7 jaar van de regering van de anti-christ en de wederkomst op aarde van Jezus die dan zijn vredesregering zal vestigen op aarde, samen met de gelovigen die Hem toebehoren. Dan pas zal er liefde, vrede en rust zijn op aarde.