Deel in mijn interesse in de Tweede Wereldoorlog en de verwachting van Jezus wederkomst...

dinsdag 22 november 2016

Battlefield Tour The Island, 101st Airborne Division beyond Market Garden


Op zondag 20 november 2016 nam ik deel aan een indrukwekkende Battlefield Tour van Joël Stoppels


De tocht voerde over de Drielse Rijndijk en de Renkumse Veerweg via Driel, Heteren, Randwijk naar Opheusden en ging over de strijd die de 101ste Airborne Airborne leverde in de Betuwe na het mislukken van operatie Market Garden. Omdat de Easy-Company E-506 onder leiding van majoor Richard (Dick Winters) hierbij betrokken was, met name bij de Crossroads Battle tussen Heteren en Randwijk, stonden we uitgebreid stil bij deel 5 van de TV serie Band of Brothers, dat zich afspeelt in dit gebied. Gedurende de rit werden fragmenten uit deze film in de bus vertoond.

Coffins Corner; Uitgeschakelde StuG bij de spoorbrug bij Driel toen en nu
Oorlogsmuseum The Island 1944-1945 te Heteren

In Heteren bezochten we het zeer kleine Oorlogsmuseum The Island 1944-1945. Zeer de moeite waard te bezoeken. Vol met aangeklede poppen, veel wapens en voorwerpen. Allemet een verhaal die door de eigenaar graag verteld wordt. Omdat we niet allemaal tegelijk in het museum konden werd de groep in tweeën opgesplitst.

In deze toren met bijnaam De Donderbus hadden de Amerikanen een waarnemingspost. Toen ze zwaar onder vuur kwamen te liggen waren ze in de toren met de dikke muren nog het veiligst, zo vertelde onze gids Arjen Popken.


Wij gingen eerst de toren met bijnaam 'De Peperbus' bezoeken, gelegen aan de Rijn van waaruit een Amerikaanse waarnemingspost een uitstekend uitzicht had over de rivier, maar ook zwaar onder Duits vuur kwam te liggen.
Vervolgens bezochten we de Rooms-Katholieke kerk van Heteren, waar een muur ongewijzigd is gelaten om te dienen als oorlogsmonument dat herinnert aan de zware gevechtenin de herfst van 1944.

Het weer was zoals het ook in die dagen geweest moet zijn, al was het minder koud waarschijnlijk, Maar verder moesten we wind en regen trotseren om op verschillende locaties het verhaal te beluisteren van Edwin Popken, die op innemende wijze verslag deed van de gebeurtenissen.

In de nacht van 25 op 26 september 1944 trokken de restanten van het Britse 1st Airborne Division terug over de Rijn. Daarmee kwam operatie Market Garden tot een einde. Dit betekende echter niet dat ook de gevechten langs de Corridor vanuit het zuiden, rondom Groesbeek en in de Betuwe stopten.
De geallieerde eenheden in het operatiegebied kwamen op veel plekken stil te liggen, en de gevechten kregen het karakter van statische oorlogvoering. Met name in de Betuwe kwam deze statische oorlogvoering sterk naar voren. Het front kwam hier op vele plaatsen stil te liggen in de drassige weilanden. De bewoners werden zoveel mogelijk geëvacueerd en op een relatief klein aantal bewoners, werd deze streek alleen nog bewoond door geallieerde en Duitse militairen. De Betuwe was een ‘manneneiland’ en frontgebied geworden.

Monument dat herinnert aan de heldhaftige strijd van de Easy Company Band of Brothers

Eind september wordt de Amerikaanse 101st Airborne Division naar de Betuwe overgeplaatst. In plaats van een terugkeer naar Engeland en voorbereiding op een volgende luchtlandingsmisse, moeten zij dit gebied verdedigen gedurende oktober en november 1944. Aan dit statische front moeten de Airbornes felle Duitse tegenaanvallen en infiltraties, artilleriebeschietingen, gevaarlijke patrouilles, regen, wind en bittere kou weerstaan.

Op deze plaquette bij het monument The Crossingsroad battle staat de volgende tekst:


Op 5 oktober 1944 omstreeks half vijf in de ochtend was dit het punt waarop de wegen van de Amerikaanse soldaten van de Easy-company van het 506de Parachute Infantry Regiment en van de soldaten van twee Duitse compagnies elkaar kruisten. De Duitse soldaten waren de Neder-Rijn overgestoken om vermoedelijk deel te nemen aan een grote aanval in de omgeving van Opheusden. Een patrouille van vijf Ameri...kanen was uit op verkenning, toen zij onder vijandelijk vuur kwamen te liggen. Met een zwaar gewonde soldaat wist de patrouille zich terug te trekken naar de commandopost en zij bracht daar verslag uit. Direct ging er een nieuwe patrouille terug naar de plek om het vijandelijk vuur te beantwoorden.
De tweede patrouille sloop in op het machinegeweer dat de eerste patrouille onder vuur had genomen. Met succes loste ze enkele schoten, waarna ze terugkeerde naar haar achterhoede. Het vuurgevecht brak aan beide kanten los.
Later kwam de Amerikaanse bevelhebber tot de conclusie dat de vijand zich achter een hoger gelegen weg bevond, terwijl de Amerikanen in een ondiepe sloot lagen en geen veilige mogelijkheden zagen om zich terug te trekken. Er zat niets anders op dat aan te vallen. Bij zonsopgang kwamen de orders om de bajonetten op de geweren te bevestigen en te wachten op het signaal om aan te vallen.
Niet wetende dat 150 soldaten zich achter de weg ophielden, werd de aanval realiteit en renden circa 35 mannen richting de hoger gelegen weg. Achter de dijk werden de soldaten van de Duitse compagnie compleet overdonderd en zagen de Amerikaanse soldaten een veld vol vijandelijke soldaten. Een gehele compagnie raakte in paniek toen ze onder verhoudingsgewijs, bescheiden vuur kwamen te liggen. Gedurende het vuurgevecht kwam een tweede Duitse compagnie de dijk bij toeval over. Met weinig mannen wisten de Amerikanen het gevecht meester te blijven.
Ondanks een grote tegenstand wonnen de Amerikanen deze slag. Aan de Duitse zijde waren zeker vijftien doden te betreuren en aan de Amerikaanse zijde één dode. Deze laatstgenoemde jonge Amerikaanse soldaat raakte gewond door een granaatscherf die vervolgens zijn hart raaktesoldaat raakte gewond door een granaatscherf die vervolgens zijn hart raakte.


Militairen van de 101 Airborne Geallieerden in oktober 1944 bij de kruising Drielse Rijndijk en Renkumse Veerweg.Tijdens de Battlefield Tour bezoeken we plekken die centraal hebben gestaan tijdens de operaties in de Betuwe waar de 101st Airborne Division bij betrokken was. We bezoeken onder andere ‘coffin’s corner’, de plek van de Crossroads Battle, operatie Pegasus I en Opheusden. We gaan zien en horen hoe de troopers van deze divisie het gebied in handen hielden, welke moeilijkheden zij mee te kampen hadden, en hoe zij de Duitse tegenaanvallen en infiltraties afweerden.

Via het door de strijd totaal verwoeste Opheusden gingen we naar landgoed Schoonderlogt, dat destijds het hoofdkwartier was van de 101st Airborne Division. Na de strijd in de Betuwe werd de commandant van Easy Company bevorderd tot kolonel en gestationeerd in dit landgoed. Daar is de beroemde foto van hem gemaakt onder de poort bij de ingang. Natuurlijk ging ik op even daar op de foto voor de vergelijking, net als de acteur van Winters, Damian Lewis.De tour stond onder leiding van Edwin Popken en Joël Stoppels, Battlefield Tour gidsen en lid van The International Guild of Battlefield Guides

zaterdag 19 november 2016

vrijdag 11 november 2016

Fan Clinton verwerkt nederlaag met wandeling en komt Clintons tegen

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton maakte de dag na de verkiezingsnederlaag met haar man Bill een boswandeling. Een fan kwam de Clintons toevallig tegen en plaatste een foto met Hillary op Facebook. 
Margot Gerster uit New York baalde ervan dat Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten is geworden en besloot haar hoofd leeg te maken tijdens een boswandeling in de plaats Chappaqua in New York.
Daar liep Gerster de Democratische ex-presidentskandidaat tegen het lijf, melden Amerikaanse media.
Hillary liep in het bos samen met haar echtgenoot Bill en hun hond. Gerster sprak het duo aan en vroeg of zij de Democratische kandidaat een knuffel mocht geven en of zij met haar op de foto mocht. Bill was degene die de foto maakte. 

Knuffel

"Ik hoorde voetstappen mijn kant op komen en zag opeens Bill en Hillary, die met exact dezelfde reden als ik in het bos waren", schrijft ze. "Ik gaf haar een knuffel en vertelde haar dat ik nog niet vaak zo trots was geweest als op het moment dat ik met mijn dochter mijn stem op haar mocht uitbrengen."
Clinton bedankte de vrouw voor de complimenten en gaf haar ook een knuffel. Daarna vervolgden de Clintons hun wandeling. "Ik geloof niet in voortekenen. Maar deze ontmoeting was er wel eentje. Ik ben zo trots."

Demonstraties

Hillary Clinton verloor dinsdagavond de presidentsverkiezing van Donald Trump. Clinton kreeg wel meer stemmen dan Trump. Maar omdat Amerika werkt met het systeem van kiesmannen, kwam de Republikein toch als winnaar uit de bus.
Trump is omstreden vanwege zijn controversiële uitspraken, onder meer over moslims en Latino's. Een van de zijn belangrijkste programmapunten is een enorme muur die tussen de VS en Mexico moet verrijzen. Sinds de verkiezingen is er in diverse grote steden gedemonstreerd tegen zijn verkiezing.

Leonard Cohen - HallelujahVandaag kwam het bericht dat de Canadese zanger Leonard Cohen is overleden. In mijn jeugd aan het eind van de jaren '60 heb ik vaak zijn muziek gedraaid op een LP. Omdat het voor mij een moeilijke jeugd was sprak zijn toch wel zwaarmoedige maar mooie muziek mij erg aan. Het was in dezelfde tijd als Simon and Garfunkel... Als weer zo'n legendarische zanger uit de jaren '60 overlijdt weet ik zelf ook dat ik ouder word. Het is weer een beetje afscheid nemen van iets wat onderdeel was van je leven...

donderdag 10 november 2016

Trump is geen Hitler, hij lijkt meer op Goebbels

Wat zou Joseph Goebbels genieten van alle onbegrensde mogelijkheden van de huidige media en vooral van de sociale media. Hij zou zeker genoten hebben van de ontkende mogelijkheden om via twitter ongehinderd en onbeperkt schadelijke haat te zaaien.
Clive Irving verkent in een aan te raden analyse voor de Daily Beast de overeenkomsten tussen Trump en Goebbels, die beide hun werk deden door vrijwel uitsluitend te liegen. Dag in dag uit te liegen tot niemand meer wist wat de waarheid was.
Zonder Goebbels geen Hitler. Hij was het die al lang geleden inzag dat als een een leugen vaak genoeg herhaald een heleboel mensen hem vanzelf gaan geloven.
Het was Goebbels die als eerste de mogelijkheden zag van het mengen van angst en onwetende domheid. Het lukte hem om de massa te infiltreren met onzinnige, maar nuttige complottheorien. Maar uiteindelijk viel ook een deel van de elite. Heidegger, de familie Wagner, de financiële elite, uiteindelijk kreeg hij hen allemaal mee.
Het voornaamste middel was loyaliteit eisen van iedereen aan ‘Het Land’. Alleen loyaliteit zou Duitsland weer groot maken en zou een eind maken aan de uitbuiting van Duitsland door alle buitenlanden en alle buitenlanders, onder wie met name de joden. En iedereen die twijfelde aan dat doel, vooral ook in de media en wetenschap, bewees daarmee niet loyaal te zijn en een vijand van het land.
‘We weten hoe het toen begon”, schrijft Irving. “We weten ook hoe het afliep.”

TRUMP NIEUWE PRESIDENT VAN AMERIKA

Met ongeloof en afkeer naar de nachtuitzending van de verkiezingen in Amerika gekeken. Wat een rot land. Wat een onvrede daar. Dat heeft uitgemond tot de verkiezing van de fascist Donald Trump tot 45ste president van Amerika. Een functie die tot dusver toch hoofdzakelijk voorbehouden was aan toch min of meer fatsoenlijke Amerikanen (al zijn er uitzonderingen te noemen, zoals Richard Nixon en Bill Clinton. Maar wat nu president wordt, spant werkelijk waar de kroon. Grof in de mond, denigrerend naar vrouwen, haat zaaiend onder bevolkingsgroepen, vijandschap jegens buurland Mexico. Maar ook anti-democratisch. Muur tussen de VS en Mexico, grenzen dicht voor moslims en buitenlanders. Eigen volk eerst: "Make America Great Again". Spelen op de onderbuikgevoelens in de Verenigde Staten van onvrede, afgunst, heerszucht en macht. Het is ongelooflijk dat in zo'n immens land met zoveel miljoen inwoners geen betere kandidaten boven zijn komen drijven dan Hillery Clinton en Donald Trump, twee baby-boomers van rond de 70.


Hillery Clinton. Een vrouw die enorm veel politieke ervaring heeft. Voormalig first-lady in het Witte Huis toen haar man Bill president was. Maar van de Clintons moet gezegd worden dat ze veel te veel zijn verweven met het machtige establishment van de financiële wereld en de politiek. Enorm veel vriendjespolitiek en miljarden zijn gepompt in de Clinton Foundation. Een liefdadigheidsinstelling van de Clintons dat drijft op het geld.

De onvrede in Amerika is enorm. Ondanks de pogingen van de huidige president Obama om verbetering te brengen in de situatie van arme Amerikanen door bijvoorbeeld een nationale volksverzekering voor iedereen, de 'Obama Care', is het hem niet gelukt meer sociale gelijkheid in de samenleving teweeg te brengen. Dat komt omdat al zijn voorstellen en besluiten getorpedeerd werden in het congres, waar de republikeinen de meerderheid hebben. En zo hebben de republikeinen zelf meegewerkt aan het aan de macht komen van een randfiguur, die alleen maar denkt aan sex, macht, geld en eigenbelang: "Me, Myself and I" is een uitspraak van Trump.

Donald Trump, een man zonder enige politieke ervaring. Grote bek en heel veel geld. Miljardair van Trump Company. Met veel onroerend goed, ondermeer een flatgebouw in New York en Chicago en een heel luxe hotel dicht bij het Witte Huis in Washington.
Trump met zijn veel jongere Sloveense echtgenote Melanie
Twee eerdere echtgenotes heeft hij gedumpt en ondanks zijn afkeer van buitenlanders is zijn derde vrouw ook een buitenlander uit Slovenië. Veel te jong voor zo'n ouwe kerel als Trump met haar 46 jaar en beslist geen ras-Amerikaan, maar vallend onder dezelfde categorie als Mexicanen, Latino's en andere volgens Trump 'niet etnische Amerikanen'.
Daardoor stond er tijdens zijn overwinningsspeach een jong kind naast hem op het podium, dat zijn jongste zoon bleek te zijn. Trump is een ongeleid projectiel, die tijdens de verkiezingscampagne een grote bek had tegen alles en iedereen. Minachting voor de medemens, lak aan alles wat tot dusver normaal was in het diplomatieke verkeer.


Hillary Clinton was de gedoodverfde winnaar van deze presidentsverkiezingen. Ze leek vrijwel zeker van een complete overwinning. Maar wat er in de nacht van 9 op 10 november 2016 gebeurde was onvoorstelbaar. Ineens keerden de kansen en won Trump met ruime meerderheid van Hillery Clinton, van wie hij zei dat als hij president zou worden zij onmiddellijk zou worden berecht en in de gevangenis worden gezet vanwege haar schandalen met vertrouwelijke e-mails met staatsgeheimen die via haar privé-server werden verzonden en de terreuraanslag op de Amerikaanse ambassade in Libië in de tijd dat ze minister van Buitenlandse Zaken was in de regering Obama tussen 2008 en 2012. Zij is tijdens de verkiezingscampagne alleen naar die staten gegaan waar ze haar aanhang had, terwijl veel ontevreden, arme, werkloze en blanke kiezers haar niet hebben gezien, maar wel aandacht kregen van Trump. Hij beloofde hen de globalisering te stoppen en bedrijven die naar het buitenland waren gegaan, zoals naar China en Japan, weer terug te halen naar Amerika door lagere belastingen. "Make America Great Again" was zijn slogan. De aanhang van Clinton, veelal zwarte Amerikanen en Latino's, die wel opkwamen om op Obama te stemmen bleef nu in grote getale thuis. Hierdoor kreeg ze ook niet voldoende kiesmannen achter zich. Amerika kent namelijk het systeem van getrapte verkiezingen, waarbij niet elke stem geldt, maar het aantal kiesmannen per staat die vervolgens hun stem uitbrengen op de presidentskandidaat. Ook had de meerderheid van de Amerikaanse kiezers een afkeer van Clinton en ik denk ook dat ze er helemaal geen zin meer in hadden dat Bill Clinton opnieuw in het Witte Huis zijn invloed kon doen gelden. Hij liep steevast achter zijn vrouw tijdens haar verkiezingscampanje. En zo werd het levenswerk van Clinton teniet gedaan en kreeg de kandidaat met fascistische ideeën, zonder enige politieke ervaring, 276 kiesmannen achter zich en Clinton bleef steken bij 218 kiesmannen.

De wereld is vol onzekerheid en angst. Niemand weet welk beleid deze president zal gaan voeren. Wel is zeker dat dit radicaal anders zal zijn dan zijn voorganger Obama. Al diens werk van de afgelopen acht jaar zal teniet gedaan worden. Internationale handelsverdragen zullen worden opgezegd, de nucleaire deal met Iran geannuleerd, de betrekkingen met Cuba verbroken, de Navo ontbonden, want de landen betalen hun contributie niet en Amerika gaan niet meer voor de veiligheid van andere landen betalen en Poetin kan opgelucht adem halen, want Trump wil een goede relatie met Moskou. Waarschijnlijk mogen zij de Krim en oost-Oekraïne houden, als de baltische staten dan maar met rust worden gelaten.


Voor mij staat het vast dat Amerika in mijn achting is gedaald, want het lijkt tegenwoordig haast wel een bananenrepubliek te worden, al helemaal onder Trump. En dat dit weer een flinke stap voorwaarts is in de EINDTIJD. De tijd die vooraf gaat aan de opname van de gemeente van Jezus Christus, de periode van 7 jaar van de regering van de anti-christ en de wederkomst op aarde van Jezus die dan zijn vredesregering zal vestigen op aarde, samen met de gelovigen die Hem toebehoren. Dan pas zal er liefde, vrede en rust zijn op aarde.

dinsdag 8 november 2016

Vandaag Amerikaanse verkiezingen: begin van de Apocalypse?

Vandaag kiest Amerika een nieuwe president. Het is de keuze tussen twee slechte kandidaten. Beide kandidaten worden beheerst door macht en kapitaal. Met Hillary Clinton komt ex-president Bill Clinton via de achterdeur weer binnen in het Witte Huis. Met in de herinnering zijn seksschandalen... En met de 'Clinton Foundation' worden de Clintons een macht imperium. Met Donald Trump als president gaat Amerika een donkere toekomst tegemoet. Trump is een ongeleid projectiel die alles en iedereen tegen elkaar opzet. Onvoorspelbaar wat er in de toekomst gaat gebeuren. We leven in de eindtijd. De voetstappen van Jezus Christus zijn duidelijk hoorbaar. Die komt om Zijn bruid, de gemeente van Christus, op te halen van deze aarde. Die zal vervallen in chaos en zonde. Nu al is duidelijk de chaos zichtbaar, dat zal uitmonden in de komst van de anti-christ. Als Trump president wordt kan dit de apocalyptische tijd inluiden, waarover zoveel in de bijbel is gesproken.

Na een laatste hectische dag voor de kandidaten is de maandenlange campagne afgesloten. Vandaag is het woord aan de kiezer. Dit is wat je moet weten om de Amerikaanse verkiezingsdag goed door te komen.

Wat gebeurt er op de verkiezingsdag?

In vijftig staten en in Washington D.C. is het vandaag Election Day - eindelijk. Over een paar uur zijn overal in de VS de stembureaus open. Niet allemaal tegelijk, maar verdeeld over zes tijdzones. Vanaf 18.00 uur Amerikaanse tijd (middernacht in Nederland) sluiten ze weer. In de uren die volgen, druppelen de exitpolls binnen. Later volgen de echte uitslagen.

In welke staten spant het erom?

De spanning is om te snijden, want in de peilingen liggen de kandidaten Hillary Clinton en Donald Trump dicht bij elkaar. Het komt daarom aan op de swing states, staten waarvan nog niet bekend is wie daar op de meeste stemmen kan rekenen. Zo is het nu een nek-aan-nekrace in Nevada, Florida, Arizona en North Carolina en spant het erom in Ohio, Pennsylvania en Michigan.
Volgens de site FiveThirtyEight heeft Clinton weliswaar de beste kansen, maar de afgelopen weken verliepen de peilingen grillig. Tot het derde debat lieten die namelijk een klinkende overwinning voor Clinton zien, maar die marge is inmiddels kleiner geworden.
Hoewel de stembureaus over een paar uur pas opengaan, hebben al zo'n 50 van de 226 miljoen stemgerechtigde Amerikanen gestemd.

Wanneer weten we wie er heeft gewonnen?

Naar verwachting wordt dat in de vroege woensdagochtend duidelijk. Als een van de kandidaten een overduidelijke overwinning boekt, zal de ander zijn verlies toegeven. Zowel Trump als Clinton zullen een speech houden, waarin de een dus de overwinning claimt en de ander de nederlaag erkent.
Maar het kan raar lopen, zoals in 2000. Toen was het verschil tussen de twee kandidaten (George Bush en Al Gore) zo klein, dat lang onduidelijk was wie er echt gewonnen had. Pas na een hertelling van een deel van de stemmen, werd op 12 december definitief vastgesteld dat Bush de winnaar was.

Wat voor strijd ging eraan vooraf?

Zelden ging een presidentiële verkiezingsstrijd er zo fel en onvoorspelbaar aan toe als die tussen Trump en Clinton. Het ging over e-mails, belastingontwijking en aanranding. En ze beledigden niet alleen elkaar, ze wisten ook hele bevolkingsgroepen tegen zich in het harnas te jagen.

En hoeveel kostte de strijd?

De campagne was duur. Heel duur. Clinton doorbrak de magische grens van maar liefst 1 miljard dollar en is daarmee recordhouder: nog nooit haalde een kandidaat zoveel geld op. Trump daarentegen deed het met een stuk minder.

Waarom wordt er op een dinsdag in november gestemd?

Election Day is altijd op de dinsdag na de eerste maandag van de maand november. Waarom? Omdat Amerika traditioneel overwegend agrarisch was en november een relatief rustige maand was voor landarbeiders. Daarnaast moesten veel mensen naar een stad in de buurt om te stemmen. Door de verkiezingen op dinsdag te plannen, hoefden mensen niet op zondag te reizen.

Gaat het op Election Day alleen om de president?

Nee. Veruit de meeste aandacht gaat naar de presidentsverkiezingen, maar op deze verkiezingsdag wordt er ook gestemd op leden van het Congres en voor tal van wetsvoorstellen, zoals het legaliseren van cannabis.

TTIP - een stap naar een wereldregering


We hebben onlangs in ons land een referendum gehad over een verdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Een meerderheid in ons land stemde tegen dit verdrag, hoewel de meeste stemmers waarschijnlijk niet wisten waarover het ging. Als je maar genoeg emotie in gang kan zetten in ons volksleven, dan win je ook een referendum. Bij TTIP ligt dat misschien toch anders.

Langzaam begint een publiek debat in ons land op gang te komen over het onderwerp TTIP – een afkorting die staat voor Transatlantic Trade Investment Partnership, een handelsovereenkomst tussen Europa en de Verenigde Staten die alle belemmeringen tussen de twee grootmachten moet wegnemen. Zo kan er makkelijker handelsverkeer plaatsvinden, een gelijkschakeling van de wetgeving op investeringen en productie in de breedste zin van het woord, al met al een groei van de welvaart voor beide partijen.
Met de VVD tégen(!) werd vorig jaar al een motie aangenomen in de Tweede Kamer, ingediend door de ChristenUnie, waarin wordt gesteld dat het Nederlandse rechtssysteem en de Nederlandse democratie beschermd en gehandhaafd dienen te blijven als er sprake zou zijn van een geschillenbeslechting. Want het gaat dan om enorme investeringen in Europa door Amerika en andersom, waarmee miljarden zijn gemoeid. En als er geld mee gemoeid is houden weinigen de rug recht.

Een voorbeeld
Een eenvoudig voorbeeld: Er komt een wereldkampioenschap voetbal in een bepaald land. Dat land verdient daar miljoenen aan en de bevolking wordt verteld dat dit heel veel nieuwe werkgelegenheid, dus banen, gaat opleveren. De internationale voetbalbond eist echter dat extra op en rond nieuwe stadions moeten worden gebouwd en dat in en rondom de desbetreffende steden het verkeer moet worden stilgelegd, zodat een makkelijke bereikbaarheid van de stadions door de voetbalinternationals wordt zeker gesteld. De plaatselijke politieke partijen, ja zelfs de landspolitiek heeft meestal niets meer in te brengen. Haar eigen wetten en regels moeten terzijde worden geschoven, de rechterlijke macht wordt het zwijgen opgelegd, want alles wordt van nu af aan bepaald door de machtige voetbalbond.
Dit overgezet naar de grote internationale bedrijven, het grote kapitaal met bankinstellingen en overheden daarin verweven, zal weldra betekenen dat alle vrije en soevereine regeermacht van nationale parlementen totaal wordt onderdrukt en uitgeschakeld. Die grote bedrijven, met hun gespecialiseerde advocaten, weten precies hoe ze met de wet in de hand hun zin kunnen doordrijven. Een systeem dat ooit was bedoeld om arme landen en kleine economieën te stimuleren en te helpen, dreigt via TTIP tot een grootschalige wereldmacht te worden dat regeert óver nationale regeringen en nationale wetgeving heen. De wereldregering komt in zicht!

De economie regeert
Via economische verdragen en economische samenwerking is na de Tweede Wereldoorlog de Europese Unie tot stand gekomen. Eerst via de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS) en uitgaande daarvan de Europese Economische Gemeenschap (EEG), die daarna uitmondde in de Europese Unie (EU). Door het vastlopen op tal van terreinen, denk aan het vluchtelingenvraagstuk en de eurocrisis, Griekenland etc. klinkt nu steeds meer de roep om een politieke – in plaats van een uitsluitend economische eenheid van Europa te maken. Die plannen worden in Brussel gesmeed, hoewel er nog veel verzet tegen bestaat – zeker van de zijde van Groot-Brittannië. Maar door steeds weer nieuwe overeenkomsten zoekt en vindt men compromissen. Precies zoals in het Profetisch Woord staat beschreven (Daniël 2:43).
Nu zijn er toenemende spanningen en is er zelfs een referendum op komst over dit Verdrag met de Verenigde Staten (TTIP). Daarbij moet ook Canada worden genoemd. De spits van de kritiek is dat het grote kapitaal, via de grote multinationale ondernemingen, onze vrijheid steeds meer zal beteugelen, onze democratie zal ondermijnen, onze wetgeving terzijde zal schuiven en een sociale samenleving, waarin ook oog is voor de zwakken, wordt opgedoekt. Want de macht van de Multinationals groeit, op alle terreinen. Geld is de spil waarom alles draait. Onze hele zorgstelsel is opgeofferd aan de vrije markt. De regeringen die dit op poten hebben gezet, beloofden ons daling van de zorgkosten, maar de stijging is alleen maar doorgegaan, jaar in jaar uit. De zorgverzekeraars, al of niet in samenwerking met medische specialisten en ziekenhuizen bepalen óf en wélke medicijnen een patiënt kan krijgen.
Onze Spoorwegen en onze Posterijen zijn in handen gekomen van de commercie. Het is er niet beter op geworden, dat weet iedereen.

Monsanto’s macht
Een ander sprekend voorbeeld is het wereldwijde Amerikaanse bedrijf Monsanto, dat allerlei hoogst omstreden landbouwvergif heeft ontwikkeld en produceert – zoals het bij ons verboden onkruid-gif Roundup – en zich nu vooral toelegt op het verkrijgen van een wereldmonopolie op zaden, met name voor de voedselgewassen. Het belangrijkste probleem is dat men in Amerika gen-technologie en kankerverwekkende groeihormonen mag toepassen. Dat is in Europa bij wet verboden. Omdat tv-stations – namelijk Fox-News van Rupert Murdoch – grote reclame-inkomsten van Monsanto binnenkrijgen, werd een onderzoeksteam van journalisten belemmerd en verhinderd om de dreigende gevaren voor ons voedsel bekend te maken.
Ook werd de zoetstof Aspartaam na uitvinding bij een ander bedrijf, namelijk dat van de Amerikaanse ex-defensieminister Donald Rumsfeld, opgekocht en werd Aspartaam op de markt gebracht. In Europa is het product inmiddels zeer omstreden, maar wordt nog wel o.a. in een aantal frisdranken aangetroffen.
Omdat het zaad voor de voedselverbouwing steeds meer in handen komt van Monsanto, wordt onze hele voedselvoorziening afhankelijk van één groot bedrijf, dat gevestigd is in Amerika, maar inmiddels ook neergestreken in Europa. De vraag doet zich voor hoe afhankelijk wij, onze regering, ons parlement en onze boeren zijn geworden van een machtig concern dat alles heeft opgekocht om de wereldvoedselvoorziening te manipuleren. Zij kunnen eisen stellen aan de landbouw en aan nationale regeringen, zonder dat een eigen keuze kan worden gemaakt.

De alarmbel
Bij de besprekingen van Europa en Amerika over het TTIP-verdrag zijn dit enkele punten, maar er zijn er veel meer die spelen tussen de twee partijen. Zoals ons regeringen in Europa en Amerika steeds meer afhankelijk zijn geworden van de grote financiële instellingen, dreigen er andere machtige demonen in de wereld van het grote kapitaal onze democratische idealen en vrijheden te wurgen. Deskundigen verzekeren ons dat een nieuwe wereldwijde financiële crisis, die we net achter de rug hebben, zich weer zal gaan voordoen. Er is niets veranderd in het internationale bancaire systeem.
Logisch dat er allerlei samenzweringstheorieën worden ontwikkeld, dikke boeken worden geschreven en films worden gemaakt over deze fenomenen. Zo was er op 25 mei 2013 een grote demonstratie tegen Monsanto in Amsterdam naar aanleiding van de film Bitter Seeds. Boeren in India zouden op grote schaal zelfmoord plegen omdat ze financieel afhankelijk zijn geworden van Monsanto, dat ook hun inkomen zou reguleren tot een uiterst minimum. Dat is niet helemaal waar gebleken, maar wel een mogelijk toekomstig scenario.
Er is wel een ontwikkeling te zien die velen echter ontgaat: we zijn op weg naar één wereldregering, waarin onzichtbare technocraten, vooral in de economie, de dienst uitmaken. De demonische geest van de antichrist is meer werkzaam dan ooit te voren. Juist zoals staat geschreven. Het Profetische Woord is zeer vast. De krachten achter TTIP zijn de marionetten die aan de touwtjes van demonische krachten werkzaam zijn. Vandaar dat de alarmbel moet worden geluid… vooral door de kerk!

Feike ter Velde

vrijdag 4 november 2016

Operatie Amherst in Zuidlaren

In april dit jaar waren we in Spijk terug naar toen... 1945. Komend jaar lijkt dit evenement te worden herhaald tijdens Operatie Anherst in Zuidlaren. Zeker weten dat we dan drie dagen in Zuidlaren zijn. En natuurlijk weer verslag hiervan op ARS Website

woensdag 2 november 2016

Batterie Delfzijl

De voormalige Duitse munitiebunker krijgt aan de zuidzijde een nieuwe ingang. Er moet daarvoor in de twee meter dikke muur een gat geboord/gezaagd worden. De ingangen aan de noordzijde worden daarna definitief gesloten en verdwijnen in de dijk. Op de foto zijn voorbereidende werkzaamheden aan de gang. 😔

Liessel Noord-Brabant 1944

Infanterie en Bren-carriers van de 15th (Scottish) Division tijdens de aanval op Liessel, 2 november 1944.

Infantry and carriers of the 15th (Scottish) Division, during the assault on Liessel, Holland, 2 November 1944.