Deel in mijn interesse in de Tweede Wereldoorlog en de verwachting van Jezus wederkomst...

zondag 15 januari 2017

Schokkend nieuws: de nieuwe voorzitter Vrienden van het Airborne Museum plotseling overleden

ROZENDAAL - Alex Koning uit Rozendaal overleed dinsdag 10 januari. Zijn dood heeft een schok teweeggebracht in het dorp. 'Een markante, charismatische en vriendelijke man. Een verlies voor het dorp.' In deze en soortgelijke bewoordingen reageren tal van betrokkenen in Rozendaal.
Hoewel de fractievoorzitter van Belangengemeenschap Rozendaal (BGR) al enige tijd tobde met zijn gezondheid, stierf hij toch nog onverwacht. Hij werd 62 jaar.

Alex Koning was sinds maart 2006 actief voor de grootste partij in het kasteeldorp. In 2014 werd hij fractievoorzitter. Omdat hij als enige al toe was aan zijn derde periode, gold hij als de nestor van de raad.

Burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp sprak drie dagen voor Konings dood nog met hem. Hij prijst zijn levenslust. „Alex bleef knokken voor de winst. Zijn energie kende geen grenzen, hoewel hij al lange tijd hinder ondervond van zijn ziekte. Alex keek naar wat wel kon en kwam elke keer weer met een nieuwe activiteit. Daar hebben we in Rozendaal met ons allen enorm van geprofiteerd."
Alex Koning was ook lid van de rotary en liep jaarlijks nadrukkelijk warm voor de Airborneherdenkingen in Oosterbeek. In zijn jeep reed hij graag rond met oorlogsveteranen of met dames die door moesten gaan voor The Star Sisters of The Andrews Sisters. „Alex heeft een grote rol gespeeld bij ons Thank You Mister Veteran-evenement in 2014”, zegt Roger Beets van de Airborne Wandeltocht. „Alex hield van organiseren, mocht graag overal bij zijn en had een enorm netwerk.”
De afgelopen dagen kon afscheid worden genomen van Alex Koning. Vrijdag wordt hij in besloten kring gecremeerd. Hij laat twee zoons en een echtgenote na.