Deel in mijn interesse in de Tweede Wereldoorlog en de verwachting van Jezus wederkomst...

woensdag 25 januari 2017

Trump begint met uitrollen plannen voor muur Mexico'

De Amerikaanse president Donald Trump zal naar verwachting woensdag zijn plannen uitrollen voor een strengere grenscontrole en de bouw van een muur langs de grens met Mexico.
Bronnen binnen de regering van Trump melden aan AP dat de president ook andere maatregelen op het gebied van immigratie bekend zal maken.
Volgens NBC News tekent Trump woensdag een decreet dat de bouw van de muur op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico mogelijk maakt.
Wat de plannen verder concreet inhouden is nog niet bekend.
Trump kondigde zelf op Twitter aan dat woensdag een grote dag wordt. "Grote dag morgen voor de nationale veiligheid. Naast veel andere dingen, zullen we ook de muur gaan bouwen!"

Mexico

Maandag werd bekend dat de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto 31 januari op bezoek gaat bij Trump.
Mexicaanse media meldden dat voorafgaand aan dat bezoek de ministers van Buitenlandse Zaken en van Financiën woensdag en donderdag een bezoek aan Washington brengen. Dat valt dus samen met de mogelijke bekendmaking van Trumps plannen voor de bouw van de grensmuur.
Het wordt de eerste keer dat Peña Nieto Trump als president ontmoet. De omstreden Republikein heeft Mexicanen en Mexico in zijn campagne herhaaldelijk geschoffeerd. Trump heeft altijd gezegd dat Mexico voor de kosten van de muur moet opdraaien.
Hij wil als protectionist ook hoge invoerrechten op bepaalde producten uit Mexico en wil daarom van het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsakkoord (NAFTA) af.